torsdag, 13 januari, 19:26

Relegerad?

Ljudmixer Som jag berättade för ett tag sedan så ska jag gå en distansutbildning i Musik och Ljud-design nu i vår. Förra veckan fick jag mitt log-in till Mittuniversitetet där kursen finns. Efter att ha loggat in första gången så skulle man byta lösenord och det gjorde jag så snällt och fint. Men jag skrev aldrig upp det nya lösenordet. Så idag när jag då äntligen skulle logga in för att registrera mig på kursen som börjar på måndag, så kunde jag inte för mitt liv komma på koden. Jag försökte några gånger och så blev hela mitt konto spärrat. Nu försöker jag komma fram till deras helpdesk för att på något sätt låsa upp mitt konto och få ett nytt lösenord så att jag kan börja plugga. Vi får se hur det lyckas. En sak är säker, det är inte lätt att vara student. Och tyvärr så verkar alla högskolors studieplattformar vara framtagna ungefär samtidigt som internet uppfanns. Maken till gammalmodigt får man leta efter, man ska snudd på kunna dos-kommandon för att ta sig fram. Ja, eller nästan i alla fall. Nåja, nog med kritik, jag får hoppas jag tar mig in och kan börja kursen i tid. Man vill ju inte bli relegerad innan man ens börjat…

1 comment to Relegerad?

 • Hej Jonny !

  Kul att du vill studera hos oss.

  Att vi ber dig byta lösenord är förstås bara för att bara du ska känna ditt lösenord inte någon som kan tänkas ‘passera’ det på vägen från oss till dig. Att kontot spärras efter 5 felaktiga inloggninsförsök är eftersom man inte ska kunna sätta robotar på att bruteforca konton och är en säkerhet för dig som användare.

  Ser att du fått hjälp att logga in nu och hoppas att det går bra med dina studier !

  Med vänlig hälsning
  Stefan

  __________________________________________________

  Mittuniversitetet
  Stefan Eriksson
  Gruppledare Support, IT-avdelningen
  http://www.miun.se

Kommentera