söndag, 5 april, 19:35

Ser ut som om ett proffs har varit framme med kameran

Idag fotade jag min kompis Fredrik med studioblixtarna som jag berättade om i förra inlägget. Det man absolut inte kan tro är att vi höll till i köket. Bakgrunden är helt enkelt kökstapeten. På en minimal yta framför köksbordet riggade jag upp blixtarna. Huvudblixten till höger med en reflektor och bikakeraster och så en utfyllnadsblixt till vänster med softbox.Själv stod jag uppe på en köksstol och fotade lite snett ner på Fredrik.

Jag har efterbehandlat bilden en smula i Photoshop. Prövat för första gången att ljusa upp ögonen bland annat och jag tyckte det gick rätt bra. Bilden ser verkligen proffsig ut – enligt mig själv – och jag har fått ännu mer blodad tand att utveckla mitt fotande.

Jag har länge velat att Fredrik ska skriva på en så kallad Model Release så att jag kan ladda upp bilder på honom och sälja på Istockphoto. Så fort man har bilder på människor som kan identifiera sig själva i bilden så måste de skriva på en Model Release och godkänna att man använder bilder på dem i kommersiellt syfte. Idag så föll han äntligen till föga och skrev på! Kanske tyckte han att bilderna blev tillräckligt bra den här gången. Så snart kommer det finnas bilder på honom på Istock. Vi hann med att ta ca 170 bilder men alla går ju inte att använda förstås, kanske man kan få ut 10 stycken som blev bra.

Ja, det var allt för nu, ska fortsätta fotoshoppa lite.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>