lördag, 13 juni, 10:02

Nyaste bilden på Istockphoto

Javisst ja, innan jag går och sover ska jag visa min senaste bild som jag laddat upp till Istockphoto. Det är en av mina favoritbilder och jag är glad att den blev godkänd på andra försöket.

5 kommentarer tillNyaste bilden på Istockphoto

  • Skönt vanlig bild, roligt att det kommer in lite i den stilen. Såg att du hade fått upp ett gäng till iStockphoto, grattis. Är det inte väldigt mycket jobb för att få in dem?

  • Jonny

    Det jobbigaste med att få upp bilder på Istockphoto är väl de tekniska bildkvalitetskraven. Man får se upp med brus, kromatisk aberration, utbrända högdagrar, artefakter, oskärpa, för mycket skärpa. Ja det är en lång lista. Det som är bra är ju att man blir väldigt duktig i Photoshop och duktig på att se problemen. Tog ett år ungefär att förstå vad artefakter kan vara (flera olika sorter finns det)

  • Det låter ungefär som det jag har läst på andra ställen. Fast bedömer de efter en lång checklista kan det säkert bli många anledningar till att inte få in en bild (just då) även om de kanske är toppen. Ska försöka när det finns tid, verkar ju rätt roligt. Hur är det förresten med skärpningen, ska den vara klar eller bara ok?

  • Jonny

    Om det mesta i bilden är bra så verkar de kunna ha överseende med små brister. Men om t ex ljussättning eller komposition inte är 100 så kan man få avslag för någon annan brist också. När det gäller skärpning så ska man vara extremt försiktig och helst lämna slutskärpningen åt den som ska använda bilden. Det är väldigt lätt att få avslag för överskärpning annars. Men visst är det roligt. Det är som julafton varje gång någon laddar ner en bild.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>