lördag, 13 juni, 18:29

Nytt objektiv

Fick mitt nya objektiv igår. Jag har alltid gillat bilder med väldigt kort skärpedjup men aldrig lyckats själv att skapa sådana med mitt zoom-objektiv hur jag än försökt och nu förstår jag varför. Man måste ha ett objektiv med stor bländare. Så nu har jag köpt ett fast objektiv,  ett Nikon 35mm med 1.8 i största bländare. Det är ett ganska nytt objektiv för DX-kameror (Nikon D40, D60, D90, D300 bland annat) och motsvarar 52mm på FX-kameror, alltså kameror med normalstor sensor, och verkar riktigt bra till det ganska låga priset. Det ska vara ganska bra skärpa redan med största bländaren har jag läst. Har inte hunnit fota så mycket ännu men snusdose-bilden tog jag på mitt skrivbord med ganska dålig belysning på ISO400 och det verkar ju lovande. Jag får återkomma med mer bilder vad det lider.

1 kommentar tillNytt objektiv

  • Heey, trevligt att hitta någon med fotointresse 🙂 Jag har precis tagit studenten efter tre år på medieprogrammet med inriktning foto .. Du lyckades få till den bilden ovan helt okey 🙂 Besök gärna min blogg och min hemsida(www.sebbs.info.se) för att spana in mina bilder 🙂

    Följ gärna min blogg också och läs om förberedelserna inför min kommande cykelresa genom Danmark ..

    Fortsätt blogga, ha det bra 🙂

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>