torsdag, 6 januari, 16:32

Rökfritt i Spanien

Hoppsan. Spanien har infört Europas hårdaste rökförbudslagar. Det har blivit rökförbud på krogar och barer och på offentliga platser. Särskilt då i närheten av skolor, dagis, sjukhus, lekparker och andra liknande inrättningar. Bryter man mot detta kan man få upp till 600 Euro i böter. Och om krogar låter folk röka kan dom få böta upp mot 600 000 Euro. Jag undrar hur innevånarna ska klara av detta. Sist jag besökte landet (ja, det är ju några år sedan) så satt kassörskorna i mataffärerna och rökte samtidigt som dom tog betalt. Ja jag tror folk rökte precis överallt när jag tänker efter. Så det blir väl lite av en hård omställning. Men vi har ju klarat det ganska bra här hemma även om vi inte har fullt så hårda restriktioner – Ännu…

2 kommentarer tillRökfritt i Spanien

  • Ann

    Ja,så värst rökfritt har det ju inte blivit. Alla uteserveringar röks det på. Även
    där markiserna-plasten är neddragen på alla sidor förutom en liten öppning mitt fram
    där röken skall ta sig ut. Rökarna klagar o känner sig förföljda. Barägarna har fått problem när de skall säga till att det är förbjudet att röka. Detta är ungefär som att köra bil i en rondell i spanien – ingen vill fatta – man skriker, gapar, ,,,,Men med tiden så löser det sig -kanske-!!!!????

  • sce

    Många rökare tar upp allt annat än rökningen såsom smällare som vi smäller gång per år kanske lr två,man kan ha flera rökare runtomkring sig där man bor så man får ständigt in rök rökarna verkar inta fatta att dom flesta rökare tänder en cig i timmen ta det ggr dom som bor bredvid en,rökarna som skriver på kommentarena här nedan verkar totalt IQ befriade det är rökningen det gäller inget annat-

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>